MakrolaExcel-käytön tehostaminen VBA:n avulla

Excel on tunnetusti taulukkolaskentatehtäviin tehty ohjelma, joten siinä on paljon valmiita toimintoja mm. erilaisten laskutehtävien suorittamiseen sujuvasti ja nopeasti.

Erilaisiin "tietojenkäsittelytehtäviin" sisältyy kuitenkin usein myös sellaisia tarpeita ja menettelyjä, joiden toteuttamiseen ei Excelissä olekaan aivan valmiina välineitä vaan niitä joudutaan hieman "ohjelmoimaan". Tällainen ohjelmointi on kuitenkin usein hyvin nopeaa ja helppoa VBA -työkalun avulla, joka tulee mukana Office-paketissa. Se on siis myös jo maksettu ja valmiina otettavaksi käyttöön, joten kannattaa miettiä, voisiko sitä hyödyntää omissa Excel-projekteissaan.

Excel-ohjelmaa hyödynnetään yrityksissä eniten erilaisten listojen ja taulukoiden muodossa olevan datan säilömiseen ja käsittelyyn. Tällaiset tilanteet antavat yritykselle usein loistavan mahdollisuuden tehostaa ja automatisoida datankäsittelyään VBA:ta hyödyntäen. Tällöin on usein kyse tilanteista joissa yrityksellä on mahdollisuus luoda lisää kilpailukykyä muihin saman alan toimijoihin nähden.

Soita 050 337 9941 ja kysy lisää!